מתכון לטבית עיראקי
2015-07-30- סגנון מטבח: עירקי
- סוג המנה : אורז וממולאים, עוף, תבשילים ונזידים
- רמת קושי: בינוני
מתכון לטבית עיראקי
- זמן הכנה : 0m
מתכון לטבית כמו של סבתא
מצרכים:
3 כפות שמן
שתי כוסות אורז שטוף ומסונן.
בצל חתוך דק
עוף – שוקיים וירכיים
2 כפות רסק עגבניות
כפית בהרט
קורט פלפל
שתי כפיות פפריקה מתוקה
קורט מלח
רבע כפית הל טחון
5 ביצים
הוראות הכנה:
בסיר גדול מזהיבים את הבצל עם השמן
בקערה מערבבים את התבלינים עם רסק העגבניות וקצת מים ושופכים לסיר.
בשלב זה מוסיפים את נתחי העוף, חצי כוס מים, סוגרים את המכסה ולאט מביאים לרתיחה קלה למשך כ 10 דקות
לאחר הרתיחה מוסיפים עוד 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את האורז ומשאירים על רתיחה, מעבירים לאש קטנה עד שכל המים נספגו (כל התהליך נעשה עם מכסה סגור).
מוסיפים את הביצים מעל האורז ומניחים על פלטת שבת (או בתנור בישול בחום בינוני) למשך כל הלילה, בערך כ 10-12 שעות.
ממוצע דירוג הגולשים
(1 / 5)
1 משתמשים דירגו מתכון זה
מתכונים דומים:
מתכון לטבית עיראקי מומלץ | מתכון לטבית עיראקי מהיר להכנה | מתכון לטבית עיראקי קל | מתכון לטבית עיראקי איך מכינים