מתכון לפירה
2015-07-09מתכון לפירה
- זמן הכנה : 0m
מרכיבים:
6 תפוחי אדמה בינוניים
קנקן מים חמים
כפית אבקת עוף
כפית מלח
אופן ההכנה:
- מקלפים את תפוחי האדמה, וחותכים לרבעים.
- מניחים את תפוחי האדמה בסיר ומכסים במים, מוסיפים את המלח ואבקת העוף ומביאים לרתיחה .
- לאחרכשהמים רותחים, מנמיכים מעט את האש כך שהמים ימשיכו לרתוח אבל בעדינות. אחרי כ-30 דקות בודקים בפעם הראשונה: נועצים מזלג, ואם הוא ננעץ בקלות אתם בדרך הנכונה. אם לא, חוזרים על הפעולה כל עשר דקות.
- לאחר שתפוחי האדמה רכים מכבים את האש, בצד שומרים חצי כוס ממי הבישול ואת השאר שופכים. בשלב זה מתחילים למעוך את תפוחי האדמה בסיר החם כך שעודפי נוזלים ימשיכו להתאדות.
- אם רואים שהפירה יבש מדי, מוסיפים מעט מאוד ממי הבישול ששמרתם בצד, יש לטעום את הפירה כדי לוודא שלא חסר מלח ואם כן מוסיפים לפי הטעם.
* יש אפשרות להפוך את הפירה לחלבי ע"י הוספת שמנת מתוקה, חלב או חמאה מותכת
ממוצע דירוג הגולשים
(2.3 / 5)
3 משתמשים דירגו מתכון זה
מתכונים דומים:
מתכון לפירה מומלץ | מתכון לפירה מהיר להכנה | מתכון לפירה קל | מתכון לפירה איך מכינים