מתכון לפיצה ביתית
2015-07-09- סגנון מטבח: איטלקי
- סוג המנה : גבינות, לחם ומאפים
- רמת קושי: קל להכנה
מתכון לפיצה ביתית
- זמן הכנה : 0m
בצק
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח
2 כפות שמן
1/3 1 כוסות מים פושרים
רוטב
3 עגבניות קצוצות ומקולפות (אפשר להשתמש גם בעגבניות מרוסקות מקופסא)
5 שיני שום
בזיליקום/אורגנו
1/2 כפית סוכר
1כפית מלח
1 כף שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
אופן הכנת הבצק
- תחילה יש לנפות את הקמח לתוך קערה עמוקה ולאחר מכן לערבב עם כל המרכיבים היבשים.
- לאחר הערבוב לעשות גומה באמצע ולהוסיף את המרכיבים הנוזליים למעט המים וללוש.
- להוסיף בהדרגתיות ותוך כדי לישה את המים הפושרים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
- לאחר הלישה יש לתת לבצק לתפוח כ 40 – 30 דקות עד שהוא מתנפח.
- לאחר התפיחה לחלק את הבצק ל 3 עיגולים שווים.
- מרדדים את הבצק לעובי הרצוי (דק או עבה) ומניחים על נייר אפיה בתוך תבנית.
* בשלב זה רצוי להדליק את התנור לחום של 200 מעלות
אופן הכנת הרוטב
- במחבת יש לשים שמן זית ולטגן קלות את השום (לאחר כתישה).
- להוסיף את העגבניות ולאחר מספר דקות להוסיף את הרסק ושאר התבלינים, לערבב היטב על אש בינונית ולתת לו לבעבע כעשר דקות(יש לערבב כל כמה דקות כדי שלא יישרף בתחתית).
- להוסיף את הרוטב על הבצק ולהכניס לתנור .
- ניתן להוסיף תוספות כגון: פטריות (רצוי חיות), זיתים, תירס, טונה, בולגרית.
מתכון לפיצה מאתר מתכון לי http://www.matkonli.co.il/
בתיאבון!
ממוצע דירוג הגולשים
(5 / 5)
1 משתמשים דירגו מתכון זה
מתכונים דומים:
מתכון לפיצה ביתית מומלץ | מתכון לפיצה ביתית מהיר להכנה | מתכון לפיצה ביתית קל | מתכון לפיצה ביתית איך מכינים