מתכון לפלפל ממולא
2015-07-09- סגנון מטבח: ים תיכוני, ישראלי
- סוג המנה : בשר, מנות עיקריות
- רמת קושי: בינוני
מתכון לפלפל ממולא
- זמן הכנה : 0m
מרכיבים:
5 פלפלים
7 שיני שום קצוצות
2 בצלים קצוצים
חצי קילו בשר טחון
חצי כוסברה קצוצה
3/4 כוס אורז
כפית מלח
1/4 כפית פלפל
1/4 כפית כורכום
1/2 כוס מים
לרוטב
6 עגבניות (רצוי רכות) קצוצות
כף רסק עגבניות
שמן לטיגון
כפית שטוחה מלח
פלפל
חצי חופן כוסברה קצוצה
חצי חבילת פטרוזיליה
פפריקה מתוקה/ חריפה
כוס מים
2 שיני שום כתושות
1 בצל קצוץ
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל והשום ולאחר שמשחים מוסיפים את הבשר עם הכוסברה ומטגנים היטב על שהבשר משחים.
- לאחר השחמה של הבשר מוסיפים את האורז, מלח, פלפל, כורכום וחצי כוס מים ומביאים לרתיחה 6-7 דקות.
- לוקחים את הפלפלים ומורידים את "הראש" שלהם(שומרים את הראש בצד), ממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר (האורז מתנפח בבישול ולכן לא נמלא את הפלפל עד הסוף).
- הרוטב: מטגנים את הבצל והשום עד להשחמה ,מוסיפים את העגבניות ומתבלים בפלפל, מלח, רסק עגבניות , פפריקה , פטרוזיליה וחצי כוס מים ומביאים לרתיחה כ 7 דקות .
- להניח את הפלפלים ברוטב ולמזוג כפית מהרוטב בתוך כל פלפל, מכסים את הפלפלים עם הראשים שלהם ומבשלים כ 40 דקות.
- מחממים תנור ל 200 מעלות ומכניסים את הסיר לתנור לעוד 40 דקות נוספות.
בתיאבון.
ממוצע דירוג הגולשים
(5 / 5)
1 משתמשים דירגו מתכון זה
מתכונים דומים:
מתכון לפלפל ממולא מומלץ | מתכון לפלפל ממולא מהיר להכנה | מתכון לפלפל ממולא קל | מתכון לפלפל ממולא איך מכינים